Jobba som snickare

God dag!

Jag jobbar som snickare i Bromma och i dagens inlägg ska jag dela med mig av lite information kring detta yrke. Det är ett mycket varierande jobb, både när det gäller arbetsuppgifterna och arbetsplatserna. Man kan till exempel jobba på byggarbetsplatser, snickarverkstäder eller även inom industrin. Arbetsuppgifterna är också mycket olika och kan till exempel innefatta att snickra ihop träprodukter, installera snickerier eller renovera befintliga snickerier.

Det finns också olika inriktningar inom yrket. Man kan till exempel jobba som vanlig snickare, montör eller restauratör. Oavsett inriktning är det dock viktigt att ha goda kunskaper i hantverket och träbearbetning. Dessutom är det ofta en fördel om man har erfarenhet av olika typer av snickerier och träprodukter.

För att bli snickare krävs det oftast en gymnasieutbildning inom yrket, men det finns även möjlighet att läsa på Komvux, folkhögskola eller man kan även helt och hållet lära sig jobbet genom att praktisera på en arbetsplats. Man kan också jobba som lärling under sin utbildning.

Det är ett mycket givande yrke och jag rekommenderar det starkt till alla som är intresserade av att jobba med händerna. Alla kan inte gå på universitetet och bli akademiker. Uppriktigt sagt, vad hade hänt om Sverige inte hade några snickare? Det är vi som bygger era hus, snickrar altaner, bygger om och till och mycket mera.

Så ta chansen och jobba som snickare. Det är ett mycket varierande yrke som aldrig blir tråkigt! Finns det några nackdelar då? En del kan få värk i armarna och snickargreppet efter många år av snickrande, Sedan är det ju också så att man ofta jobbar på byggarbetsplatser där det kan vara lite smutsigt och stökigt. Men det är väl inget som man inte kan hantera! Så om du vill utbilda dig till detta kan du hitta en utbildning i närheten ifall du söker på nätet.